Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ОБАВЕШТЕЊЕ - УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2024/2025. године

кликом на линк отворите садржај 

 

 

 

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

О УПИСУ УЧЕНИКА У  I РАЗРЕД

 

школске 2022/2023. године

  

Обавештавају се родитељи да је Основна школа „Ђура Јакшић“ у Крагујевцу, почела да врши пријем захтева за упис деце у I разред основне школе.

 

Упис у први разред школске 2022/2023. године обавезан је за децу која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година (деца рођена од 01.03.2015. године до краја фебруара 2016. године).

 

Деца која до почетка школске године пуне од 6 до 6 и по година, а чији родитељи желе да она пођу у школу раније, могу да се пријаве психологу школе за проверу спремности за упис у школу.

 Потребна документација за упис детета у школу: 

  • извод из матичне књиге рођених детета,
  • доказ о здравственом прегледу од изабраног педијатра,
  • потврда од стоматолога (санирање сталних зуба),
  • доказ о пребивалишту детета,
  • уверење о похађању предшколског програма (доставља се по завршетку предшколског програма, односно по издавању уверења) 

За сва додатна питања или недоумице, контактирајте нас, а ми ћемо радо одговорити на сва Ваша питања.

 Пријаву за упис је почела и можете обавити позивом на број 034-302-136 секретар школе, а за све додатне информације можете се обратити психологу школе на број телефона 060/4756309.

 

Директор школе

                                                                                      Ђорђе Божовић

 

 

 

ОБРАЋАЊЕ МИНИСТРА 1. СЕПТЕМБРА 2021. ГОДИНЕ

ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ КОВИД- 19 У ШКОЛСКОЈ СРЕДИНИ

 

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ/ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ УЧЕНИКА КОЈИ УПИСУЈУ СРЕДЊУ ШКОЛУ (кликом на линк отвара се садржај)

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ - ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ОШ (кликом на линк отвара се садржај)

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ

 Интересовање за вакцинацију против Covid - 19 можете исказати попуњавањем упитника на порталу: https:>//imunizacija.euprava.gov.rs 

 

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

О УПИСУ УЧЕНИКА У  I РАЗРЕД 

школске 2021/2022. године

  

Обавештавају се родитељи да је Основна школа „Ђура Јакшић“ у Крагујевцу, почела да врши пријем захтева за упис деце у I разред основне школе.

 

Упис у први разред школске 2021/2022. године обавезан је за децу која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година /деца рођена од 01.03.2014. године до краја фебруара 2015. године/.

 

Деца која до почетка школске године пуне од 6 до 6 и по година, а чији родитељи желе да она пођу у школу раније, могу да се пријаве психологу школе за проверу спремности за упис у школу.

 

Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на писмени захтев родитеља а у складу са просторним могућностима школе.

 

Писмени захтев/образац се добија код секретара школе.

 

Потребна документација за упис детета у школу:

 

  • извод из матичне књиге рођених детета,
  • доказ о здравственом прегледу од изабраног педијатра,
  • потврда од стоматолога /санирање сталних зуба/,
  • доказ о пребивалишту детета,
  • уверење о похађању предшколског програма /доставља се по завршетку предшколског програма, односно по издавању уверења/

 

Родитељи су дужни да потребну документацију поднесу школи приликом уписа, а за документа попут извода из матичне књиге рођених и потврде о пријави пребивалишта, уколико их родитељи не доставе у папирном облику, школа ће, по добијању софтвера од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, на писани захтев и сагласност родитеља, у њихово име, наведена документа прибавити електронским путем.

 

Школа врши евидентирање ученика за упис и без комплетне наведене документације /некомплетна из оправданих разлога/, а родитељ/старатељ је дужан да допуни документацију одмах по добијању исте.

 

По упису ученика у први разред обавиће се тестирање ученика (испитивање ученика применом стандардизованих поступака)

  

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

 

КЛИКОМ НА ЛИНК ПРЕУЗМИТЕ САДРЖАЈ

ПРЕПОРУКЕ ЗА БЕЗБЕДАН ПОВРАТАК У ШКОЛЕ ТОКОМ ТРАЈАЊА ПАНДЕМИЈЕ КОВИД 19

 

КЛИКОМ НА ЛИНК ПРЕУЗМИТЕ ВИДЕО

10 БИТНИХ ПРАВИЛА "БАТУТ" - ЗА СВЕ ЂАКЕ И РОДИТЕЉЕ 

 

Поштовани,

  

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу. Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину, који ћете моћи да закажете електронским путем на Порталу еУправа.

Омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ

ће бити доступна свим регистрованим корисницима на Порталу од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

 

Уколико нисте регистровани на Порталу еУправа, можете то урадити на следећем линку.

 Помоћ приликом регистрације доступна је овде.

 ВАЖНА НАПОМЕНА 1: Ове године није потребно да приликом уписа доносите извод из матичне књиге рођених, уверење о похађању предшколског програма, доказ о лекарском прегледу детета и потврду пребивалишта, jер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење, које морате да понесете са собом уколико сте преглед обавили пре 16. марта 2020. године или уколико сте преглед обавили код приватног лекара без обзира на датум.

ВАЖНА НАПОМЕНА 2: Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

 Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

 Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 С поштовањем,

 Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

 

 

Поштовани,

Поштујући Уредбу Владе Републике Србије, упуства Министарства просвете науке и технолошког развоја, а прилагођавајући се условима ванредног стања обавештавамо Вас:

-  да је секретар школе Јелена Митровић , овлашћена за давање свих информација родитељима у вези са уписом ученика у први разред и то мејлом os.djurajaksic@mts.rs 

 -  такође родитељи могу да донесу попуњене пријаве у школу, сваког радног дана од 8 - 12 часова. ( Пријаве су им подељене пре ванредног стања преко својих васпитачица).

 

 

У Крагујевцу                                                                                  Директор

Дана 3.4.2020.                                                                           Ђорђе Божовић 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ - КЛИКОМ НА ЛИНК ОТВАРА СА САДРЖАЈ

 

Поштовани, линк на коме можете пратити распоред часова који ће бити емитовани     (РТС Канал 3) је  www.rasporednastave.gov.rs

Од уторка 17.3. 2020. године почев од 8,00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени образовни садржаји за ученике основне школе.

 За ученике од првог до седмог разреда емитоваће се садржаји у блоковима од по два часа дневно. За ученике осмог разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по 3 часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика а трећи час је један од оних предмета који полажу на завршном испиту. Сви емитовани садржаји ће од следећег дана бити доступни за неограничени број прегледа на платформи РТС Планета. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје (бесплатни интернет минути).

 

 

 

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ  КЛИКОМ НА ЛИНК ОТВАРА СЕ САДЖАЈ